Quilt Noam

“Kun je ook iets genderneutraal maken?” vroeg een trotse tante. Natuurlijk kan ik dat en na wat over en weer appen met foto’s van voorbeelden en kleuren was de trotse oom heel duidelijk: het moest een moderne wiegquilt worden met driehoeken en in de kleuren zwart, wit, lichtgrijs, donkergrijs en geel. Dus op naar de stoffenwinkel voor de stoffen en aan de slag!

 

Na het snijden van de driehoeken begon het grote puzzelen voor volwassenen: de driehoeken hoefden niet in een bepaald patroon maar natuurlijk wel zo verdeeld dat niet alle gele driehoeken bij elkaar zouden zitten. Al snel had ik een mooie verdeling van de driehoeken en alle stapeltjes verdwenen per rij in een diepvrieszakje zodat ik na het patchworken ook de juiste rijen zou hebben.

Over de helft

Het was zo leuk om eens met effen stoffen te werken dat de rijen onder de naaimachine uit leken te vliegen! Na een middagje kletsen en hobbyen bij mijn lieve vriendinnetje had ik al 7 van de 10 rijen klaar! Helaas gooide een rug- en nekblessure daarna wat roet in het eten en duurden de volgende rijen net iets langer dan gepland, maar al snel kon de band en de achterkant uitgekozen worden. Het moest een zonnige quilt worden dus werd er gekozen voor een gele band. Voor de achterkant is gekozen voor de donkergrijze stof; zwart werd te donker, geel stak niet genoeg af bij de gele band en de 2 lichte kleuren waren te besmettelijk voor een achterkant.

Wat een mooi eindresultaat! De quilt werd ingepakt en op verzoek voorzien van een persoonlijk kaartje en opgestuurd naar kleine Noam in Duitsland. Helaas was de Duitse postbode ook verliefd op het pakketje, was Noam samen met papa en mama intussen op vakantie en duurde het uiteindelijk een aantal extra weken voordat de quilt ook echt bij Noam kwam. Maar ik heb uit betrouwbare bron dat hij inmiddels heerlijk op speelt!

Liefs Marije

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s