Foxy en de quiltkamer

Degene die me volgen op Instagram en Facebook hebben al foto’s voorbij zien komen: op 23 januari was het eindelijk zover en ben ik begonnen met mijn beginnerscursus quilten bij De Quiltkamer. Tijdens deze cursus maak ik helemaal met de hand een sampler quilt. De eerste 10 lessen leer ik hoe je de blokken tekent, mallen maakt en de blokken aan elkaar zet met behulp van verschillende technieken. Elke les een blok, dus ergens zal ik twee blokken extra moeten maken. In de volgende lessen leer ik hoe je de sashings (de banen tussen de blokken) er tussen zet, hoe je de quilt dubbelt en uiteindelijk hoe je hem met de hand door quilt. Een heel project! En aangezien ik een jaar ermee bezig zal zijn, wilde ik de quilt maken van stoffen waar ik helemaal weg van ben maar die ook bij onze inrichting passen. Samen met manlief zocht ik bij Patch & Stitch in Altweerterheide de stoffen uit voor dit megaproject.

Alle stoffen bij elkaar

Basis

Als basisstof heb ik gekozen voor deze prachtige stof: Gypsy heart uit de serie Indian Summer van Michael Miller. Toen ik deze stof ontdekte bij Patch&Stitch was ik meteen verliefd. Zulke mooie kleuren en wat een schitterend patroon!!! Deze moest de basis van mijn quilt worden. Alle overige stoffen heb ik bij deze stof uitgezocht en wellicht worden ook de randen van deze stof maar dat besluit ik pas als alle blokken af zijn.

Achtergrond

Zoals het woord achtergrond al een beetje doet vermoeden, zal ik deze stof in veel (zo niet alle) blokken verwerken. Dit is de Breeze – Mountaintop uit de serie Blue Sky van Andover Fabrics. Een mooie ecru kleurige stof met kleine werkjes in twee tinten blauw perfect passend bij de basisstof.

Overige stoffen

Voor de cursus kon ik kiezen voor 5 of 7 verschillende stoffen (inclusief de basis- en achtergrond stof). Om te kunnen variëren koos ik voor 7 stoffen dus mocht ik nog vijf stoffen passend bij mijn basisstof uitzoeken. Ik koos voor vier stoffen uit de Indian Summer serie van Michael Miller en 1 bijpassende gele stof die het geheel wat frisser zal maken.

1 Lotus Flower in Paprika van Michael Miller

2 Lotus Flower in Azure van Michael Miller

3 Jasmine in Azure van Michael Miller

4 Patch-ouli van Michael Miller

5 Cheddar and indigo van Penny Rose Studio

Achterkant

Behalve alle stoffen voor de sampler zelf heb ik ook al een hele mooie stof gevonden voor de achterkant van de quilt: de rode variant Scroll uit de serie Beautiful backings van Maywood Studio. Wellicht maak ik hier ook de randen van maar dat zie ik nog wel.

Hou mijn blog in de gaten voor updates over de blokken die ik met deze fantastische stoffen ga maken.

Liefs Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s